Creating a Circular Healthcare

11/10/2023

DE MEERN - Op 2 oktober 2023 is het nieuwe boek ‘Creating a Circular Healthcare’ verschenen. Het gaat over de impact van ziekenhuisafval. In dit boek presenteren Van Straten, Alvino en Horeman  hun bevindingen over het creëren van een duurzame gezondheidszorg door de introductie van verschillende circulaire strategieën. In 9 hoofdstukken presenteren zij praktijkcases, gebaseerd op hun onderzoeken inclusief praktische handreikingen om circulaire strategieën te implementeren.

Door de groei van de mensheid, de gigantische mondiale economische ontwikkeling met technologische verbeteringen is ook de hoeveelheid medisch afval toegenomen. Naarmate de economie zich ontwikkelde, groeide onze consumptie snel mee. Een resultaat van deze groei, is een toename van broeikasgassen die door menselijke activiteiten worden uitgestoten.

Dit boek gaat in op de wijze hoe wij medisch afval kunnen reduceren en zelfs kunnen gebruiken als grondstof voor nieuwe producten. Het boek is geschreven in lijn met de cursussen die zij ontwikkelden bij TU Extension School, het open online onderwijs edX-platform van de Technische Universiteit Delft. Deze (gratis) online cursussen bieden praktische handvatten voor het implementeren van circulaire strategieën in ziekenhuizen of medische bedrijven.

Het boek kan worden gedownload of te bestellen als paperback.

Downloaden/bestellen boek

Ook zijn er online-cursussen te volgen.

Volg online-cursus