Kwaliteitsregister VZI groeit

09/01/2023

Kwaliteitsregister VZI groeit

Het kwaliteitsregister VZI telt momenteel 295 personen. In 2022 is zijn er 39 gecertificeerde medisch technici bij gekomen. Dat is een flinke groei. De toenemende populariteit bevestigt dat het kwaliteitsregister de juiste weg in is geslagen. De groei wordt voor een belangrijke toegeschreven aan de toegankelijkheid. Iedere medisch technicus met een MBO3 diploma of hoger krijgt bij aanmelding een basisregistratie. Op dit moment zijn er 99 personen met een MT-basisregistratie.

Bijna iedereen zit boven de norm

In de corona periode hebben medisch technici een jaar extra gekregen om de certificatie norm te voltooien. De norm stimuleert om het vak bij te houden door het volgen van trainingen en het ontplooien van andere leerzame activiteiten, zoals het deelnemen aan commissies (watercommissie) en het bezoeken van beurzen voor medische techniek. Veruit de meesten volgen meer trainingen en ontplooien meer activiteiten dan de norm als minimum stelt.

Wat gebeurt er als je de norm niet behaald?

In 2022 waren er 21 personen die bij het aflopen van hun certificatieperiode de norm niet hebben voltooid. Zij hebben daarvan bericht ontvangen met de oproep om nog niet opgegeven trainingen en andere activiteiten te uploaden in hun portfolio. In de tussentijd vallen zij terug op de basisregistratie. Vanuit de basisregistratie kan een medisch technicus zich gewoon opnieuw kwalificeren voor certificatie.

Werk je portfolio bij

Loopt jouw certificatieperiode in 2023 af en heb je nog niet voldoende PE-punten. Begin het jaar dan goed en upload alle nog niet opgegeven trainingen en andere activiteiten in hun portfolio. Maak het jezelf makkelijk, download de PE-online app. Dan maak je gewoon een fotootje van je deelnamebewijs en met twee klikken ben je klaar.

Je mag trots zijn

Dan nog even dit. Ben je gecertificeerd? Wees daar dan gerust trots op. Download jouw ‘badge’ van je certificatie op vzi.nl/kwaliteitsregister en plaats die bij je e-mail handtekening.