Aantallen VZI-leden

02/11/2022

AMSTERDAM - Het ledenaantal van VZI bedraagt momenteel 1.141 personen. Kijkend naar waar onze leden allemaal vandaan komen, is het niet persé zo dat grote instellingen ook veel VZI-leden hebben en vice versa. Afhankelijk van het beleid dat in huis wordt gevoerd, kunnen medewerkers standaard lid worden of niet. Hieronder even wat statistieken.

Er zijn 166 bedrijfsleden (ziekenhuizen, instellingen, bedrijven en organisaties). De lijst wordt aangevoerd door het Erasmusmc met 63 VZI-leden, op de voet gevolgd door het MUMC (55 leden) en Radboudumc (47 leden). Het Isala, weliswaar niet academisch maar wél een groot ziekenhuis, staat met 42 leden zijn mannetje tussen de andere academische huizen zoals Amsterdamumc-AMC (41 leden) en UMCG (38 leden). Daarnaast zijn er 80 bedrijfsleden waar één persoon als lid is geregistreerd, en dit zijn bij lange na niet allemaal eenmanszaken. 

Een goed begin is om elke stagiair standaard lid te maken van VZI voor de duur van één jaar. Op deze manier maakt men al in een vroeg stadium kennis met onze beroepsvereniging en de voordelen ervan. Investeren in de toekomst loont.