Nader kennismaken

Voorstel rondje VZI bestuur

Met veel plezier willen we ons aan u voorstellen. We zijn een hecht en enthousiast team die betrokken en bevlogen is met onze beroepsgroep. We streven er naar om onze leden optimaal te kunnen ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkelingen in medische technologie. Dit willen we realiseren door het aanbieden van generieke trainingen op het gebied van toepassing, instandhouding en patiëntveiligheid van medische apparatuur. Hiernaast willen we met de organisatie van TechTalks enerzijds verdiepende events aanbieden en anderzijds de kennisuitwisseling tussen onze leden uit de verschillende zorginstellingen versterken.

Henk Imming

Ik ben getrouwd met Emmy en ben vader van twee kinderen en grootvader van vier kleinkinderen. In 1978 begonnen als stagiair in het voormalige ziekenhuis Ziekenzorg in Enschede. Na mijn militaire dienst in 1980 voor een jaar terug naar Ziekenzorg, hierna ben ik in het voormalige Sophia Ziekenhuis gestart als beginnend medisch technicus.

Het vak in de praktijk geleerd omdat er nog geen opleidingen medische techniek waren. De theorie heb ik vooral op de werkvloer van de zorgafdelingen geleerd door te assisteren en ondersteuning te bieden in de bediening van de medische apparatuur. De praktische kennis heb ik opgedaan door het repareren en modificeren op component niveau van de medische apparatuur. Dit werd met de intrede van de Europese richtlijnen voor medische hulpmiddelen de MDD een stuk lastiger, aan de andere kant werd de medische apparatuur ook steeds geavanceerder en betrouwbaarder waardoor de storingsfrequentie sterk afnam. In de jaren negentig werd ik teamleider en begon ik mijn eerste VZI-activiteiten te ontwikkelen. In 2003 maakte ik de overstap naar het Flevoziekenhuis in Almere als hoofd Medische Techniek. Op 1 november 2022 heb ik afscheid genomen van het werk om met vervroegd pensioen te gaan.

De afgelopen 12 jaar heb ik een bestuurlijke functie binnen de VZI vervuld, de eerste twee jaar als penningmeester, hierna als voorzitter. Ik vind het een voorrecht om voorzitter te zijn van deze prachtige vereniging, we hebben de afgelopen jaren veel bereikt met elkaar en ben verheugd om te zien dat we een gezonde en vitale vereniging zijn die meetelt binnen het vakgebied van medische technologie.

Leon Noorduin

Mijn naam is Léon Noorduin, ik ben 45 jaar oud, getrouwd met Esther en trotse vader van vier prachtige kinderen. Inmiddels ben ik al weer twintig jaar werkzaam in ziekenhuis Nij Smellinghe Drachten. Eerst als medisch technicus, later als medisch technoloog en nu als teammanager. Gedurende mijn opleiding HBO elektrotechniek kreeg ik de mogelijkheid om me te specialiseren in medische productieontwikkeling. De fascinatie voor mens en techniek is toen ontstaan en is nooit weggegaan. De dynamiek, afwisseling en ontwikkeling van ons vakgebied hebben me altijd uitgedaagd en daar beleef ik veel plezier aan.

Inmiddels ben ik al weer aardig wat jaren actief binnen het VZI bestuur. Het was mijn missie om de vakbekwaamheid van onze beroepsgroep beter in de spotlights te krijgen. Met de komst van het vernieuwde kwaliteitsregister en de onlangs gepubliceerde beroepsprofielen zijn we hier als vereniging goed in geslaagd volgens mij! Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat iedereen binnen het bestuur zijn steentje bijdraagt en we de schouders eronder zetten om onze vereniging naar een hoger plan te tillen. Kortom: “van harte aanbevolen!”

Ruud Pols

Mijn naam is Ruud Pols, algemeen bestuurslid (zonder portefeuille), lid van het Team Content en de werkgroep instandhouding. De werkgroep instandhouding is de 'doorstart' van de inmiddels opgeheven werkgroep MDR, na een mooie Leidraad MDR neer te zetten als handvat voor de technici in het veld. Sinds een jaar ben ik bestuurslid van de VZI. Daarvoor heb ik het bestuur ondersteund als regio coördinator en samen met collega's enkele mooie TechTalks neer mogen zetten. Mijn motivatie om me in te zetten voor VZI, en hiermee natuurlijk voor alle medisch technici, is het mogelijk maken en stimuleren van het delen van kennis en ervaring.  Namens de VZI heb ik onlangs zitting genomen in het redactieteam van MTintegraal.

Ik daag iedereen hierbij graag uit in de pen te klimmen en mij te bestoken met kopie voor ons blad. Zo'n 30 jaar ben ik werkzaam in Spaarne Gasthuis inmiddels, via verschillende mooie technische functies, als Techlead Medische Technologie binnen de afdeling ICT en Medische Technologie. 'Vertaald' naar het VZI functieprofiel; Technoloog MT5. Wat doe ik dan naast werken, ik heb een gezin en eigen huis! Daarnaast een leuke hobby, en dat is de militaire architectuur, op welke gebied ik zo nu en dan onderzoek doe of mag adviseren. Niet te vergeten, zo'n beetje in 2004 heb ik in Velsen het Bunker Museum IJmuiden opgericht. Het museum bestaat nog steeds, en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. 

Frank Gerritsen

Mijn naam is Frank Gerritsen Medisch Technoloog werkzaam op de afdeling Medische Techniek van het Medisch Spectrum Twente te Enschede. In de 1990's heb ik de opleiding Medische Techniek gevolgd  op de Saxion Hogeschool te Enschede. Mijn ziekenhuis carrière als Medisch Technicus ben ik gestart in het Dijkzigt Ziekenhuis Rotterdam en daarna heb ik gewerkt in het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch. 

Op dit moment alweer 26 jaar met veel plezier werkzaam in het Medisch Spectrum Twente. Mijn werkzaamheden bestaan uit beheer en advisering van Medisch Apparatuur. Daarnaast vind ik het erg belangrijk om het vak Medische Techniek uit te dragen.

Ik ben 15 jaar geleden bij de VZI begonnen als Regio coördinator van Oost Nederland met het organiseren van regionale bijeenkomsten voor mijn college Technici uit Oost Nederland. Dit is later over gegaan in het organiseren van wat we nu noemen de Techtalks. Vanuit die rol ben ik 4 jaar geleden  gevraagd of ik het leuk vind om in het Bestuur VZI zitting te nemen .

Als bestuurslid houd ik mij bezig met VZI bestuurszaken en binnen het bestuur behartig  ik de Portefeuille Events. Dit betekent dat ik samen met ons Team Events de jaarlijkse Techtalks, de ALV en het jaarlijkse VZI congres opzet en organiseer.

Vanuit het Team Events zetten we ook Webinars op en hebben we voor 2023 een aantal basis trainingen voor onze technici opgezet , te weten basis training  Flexibele endoscopie , 3D printen en ontwerpen, basis Oogheelkunde, Echografie, Beademing, Cardiografie en Defibrillatie. Daarnaast ben ik werkzaam voor de VZI in de congrescommissie Techniek voor de Topics in IC. Dit is het leukste IC congres van Nederland.

Chantal Weerts

Mijn naam is Chantal Weerts, 58 jaar oud, getrouwd en moeder van 3 volwassen dochters en oma van één kleindochter. Ik ben werkzaam als Instrumentatietechnicus binnen het Maastricht UMC+. Na mijn MTS elektronica ben ik in 1984 begonnen bij de Instrumentele Dienst in het toenmalige ziekenhuis Sint Annadal. Onze dienst is dusdanig ingericht dat elke Instrumentatietechnicus (aandachtsgebiedhouder) volledig zelfstandig en verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen aandachtsgebieden. Je bent verantwoordelijk voor de aanschaf met de bijbehorende marktverkenning, het opstellen van PVE’s, het inschrijven en het beheer van de apparatuur, het onderhoud, de storingen en reparaties, het instrueren aan de gebruikers maar ook de uitstroom en het technisch vervangen van de apparatuur. Tevens dien je de basis van ICT te beheren.

Mijn functie vervul ik met veel plezier en enthousiasme.  In het begin van 2020 ben ik in het bestuur terecht gekomen van de VZI, nadat ik was benaderd door Henk Imming. Het was geen goed jaar om te starten, daar veel vergaderingen middels Teams verliepen. Geruime tijd heb ik als aspirant lid deelgenomen, eerst mijn weg zoeken binnen het bestuur. Ik ben terecht gekomen in het Team Content en samen met Ruud Pols en Marcel Hogebavel proberen wij hier vorm aan te geven.

De rubriek Technisch gesproken is een onderdeel van een van mijn taken. Het is heel leuk om collega’s vanuit ons vakgebied hun verhaal te laten vertellen en dat ze ons een kijkje gunnen in hun ziekenhuis. We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe verhalen, ik zou zeggen meld je aan!

Hans Gradussen

Mijn naam is Hans Gradussen, ik ben inmiddels ruim twintig jaar verbonden aan het VZI-bestuur waarvan sinds 8 jaar bestuurslid en de laatste twee jaar specifiek in de rol van secretaris. Daarnaast ben ik penningmeester van WIBAZ en voer het technisch beheer uit van MT Integraal. In het verleden heb ik ook deelgenomen aan de Stichting Hans Boter symposia en de tweejaarlijkse congressen georganiseerd. 

Binnen het Radboudumc te Nijmegen werk ik inmiddels ruim 27 jaar bij de afdeling Medische Technologie & Klinische Fysica en vervul daar de rol van manager Service A en Advies. Binnen VZI houd ik me met diverse onderwerpen bezig zoals opleiding en training, bijeenkomsten, website, PR en ledenadministratie. Daardoor heb ik veel contact met (gast-)leden, Team Events, dagelijks bestuur en Roijé. Roijé verzorgt voor de VZI de secretariële ondersteuning, ledenadministratie en opleidingsagenda. 

Het VZI-bestuur is een hechte groep, gemotiveerde mensen die dingen voor elkaar weten te krijgen. De resultaten blijken uit een goed gevulde event-kalender, beroepserkenning, aantal gecertificeerde leden en de ledenaanwas.

Edwin Vliek

Ik ben Edwin Vliek 44 jaar en al bijna 25 jaar medisch technicus bij het Meander medisch centrum in Amersfoort. Mijn werk en vooral het vak van medisch technicus vind ik iedere dag nog even interessant  en uitdagend maar ook vooral leuk. Om ons vak in de spotlight te plaatsen ben ik al geruime tijd actief binnen de VZI. Binnen Team Events hebben we al heel wat mooie congressen georganiseerd.

Sinds kort ben ik als bestuurslid ook actief bezig met de portefeuille opleiding en certificering. In deze functie hoop ik medisch technici te kunnen helpen kennis, kwaliteit en plezier te stimuleren en faciliteren. En ja, ik heb ook nog een privé leven. In mijn vrije tijd geniet ik van leuke dingen te doen met mijn vrouw, twee dochters en hond.

Om even te ontsnappen aan de drukte kunnen jullie mij vinden aan het water met mijn hengels. Dus als er vragen zijn mijn brievenbus (digitaal) staat altijd open.

Louis van Dam

Mijn naam is Louis van Dam, sinds 1 april 2022 niet alleen directeur van De Techniekschool maar ook van INTOP Zorgsector. Ik woon in Woerden en ook in mijn vrije tijd ben ik graag technisch bezig. Bijvoorbeeld als vrijwilliger bij een stichting die kinderen leert met techniek en gereedschap om te gaan. Mijn grootste hobby is fotografie. Ik kan uren werken aan het voor mij perfecte plaatje.

INTOP en de VZI werken nauw samen bij het opstellen en bewaken van de curricula MTA, MTB en MTC en we verzorgen samen de CZO-erkende MBO-opleiding Medisch Technicus. De opleidingen van INTOP zijn wat mij betreft jullie opleidingen. INTOP voert ze uit, maar het zijn jullie opleidingen. Ik heb me begin 2023 aangemeld als aspirant bestuurslid van de VZI om dit te onderschrijven, maar ook omdat ik veel uitdagingen waar medisch technici en de VZI mee te maken hebben herken uit mijn eigen carrière in de theater- en televisie-industrie. Ik zet me graag in om de vakbekwaamheid van de branche te borgen en zichtbaar te maken.

Ronald van den Anker

Ik ben in April 2023 toegetreden als aspirant bestuurslid van de VZI. Getrouwd met Dimitra en we hebben 2 kinderen en inmiddels 2 klein kinderen. Na mijn middelbare school in Arnhem, VWO, ben ik bestuurskunde gaan studeren op de TU Twente in Enschede. Na de propedeuse gestopt en een HBO opleiding P&O gaan volgen.

Mijn eerste baan was ( 26 jaar) bij een klein medisch bedrijf in Doesburg. Hier heb ik 12 jaar gewerkt binnen een commerciële functie. Actief geweest op de markten van huisartsen-GGD en Arbodiensten. Tijdens deze periode veel geleerd over medische apparatuur-disposables  en patiënt toepassingen.

Daarna ben ik gaan werken voor Tefa-Portanje in Woerden als accountmanager Ziekenhuizen .Breed pakket medische apparatuur verkocht en de bijbehorende trainingen verzorgd. In deze periode heb ik de mensen-middelen en op een groot aantal afdelingen patiënten leren kennen binnen het ziekenhuis. Mijn enthousiasme groeide in de loop der jaren en ik wist zeker dat in deze boeiende innovatieve wereld werkzaam zou blijven.

Vanaf 2011 ben ik gestart bij Mortara BV in Best; cardiologische diagnostiek. Inmiddels na 2 overnames door Hillrom en Baxter nu werkzaam bij Alphatron Medical in Rotterdam als sr. Accountmanager Cardio Diagnostics. Ik wil met mijn positieve enthousiasme heel graag een bijdrage leveren op het gebied van PR en Marketing voor de VZI. Doelstelling om meer leden en vooral ook jonge technici actief mee te laten denken en participeren binnen de VZI. De vereniging naar een professioneel hoger niveau brengen samen met een prachtig team bestuursleden en natuurlijk inmiddels aangesloten VZI leden!

Nino Koers

Mijn naam is Nino Koers, 29 jaar oud en werk als Medisch Technicus in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven. Ik ben de afgelopen jaren werkzaam geweest als elektronica ontwikkelaar en heb begin 2023 de overstap gemaakt naar Medische Techniek. Hier ben ik verantwoordelijk voor de apparatuur binnen de cardiologie.

Het bijzondere aan Medisch Techniek vind ik dat iedere dag weer nieuwe uitdagingen biedt en dat een vertaalslag gemaakt wordt tussen mens en techniek. Naast mijn werkzaamheden als Medisch Technicus, ben ik ook bestuurslid van de jongerenvereniging van het Catharina Ziekenhuis, Jong Cathrien. Hier zet ik mij in om jonge (zorg)professionals te verbinden, ontwikkeling te bieden en te behouden. Zaken die ik voor de VZI ook belangrijk vind.

Voor de VZI mag ik de nascholing verzorgen, door te kijken waar de behoeften van de leden liggen. Daarnaast wil ik mezelf multi-inzetbaar opstellen om bij elk onderwerp mee te kunnen helpen. Ik hoop dat ik met mijn frisse blik verjonging en groei kan bieden voor de VZI. Ik kijk ook erg uit naar wat de VZI in de toekomst gaat brengen.

Ingo te Duits

Ik ben Ingo te Duits. Geboren en getogen in Hilversum en ik woon nu alweer enige tijd net boven Amsterdam. Na mijn middelbare school heb ik Biologie (elektrofysiologie, toxicologie) gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. De bedrijfswereld trok me meer dan ‘de wetenschap’ en zodoende ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Merck KGaA in mijn eerste functie als ‘accountmanager diagnostiek’.

De divisie waar ik werkzaam was is meerdere malen van eigenaar (investeerder) en naam verandert en is nu bekend als VWR International (part of Avantor); een leverancier van laboratorium producten en diensten. Hier heb ik bijna 30 jaar gewerkt in diverse functies waarvan de laatste 15 jaar als algemeen directeur Nederland en de laatste jaren was ik ook verantwoordelijk voor België/Luxemburg. Een drukke maar vooral ook leuke en leerzame periode.

Enkele jaren geleden kwam er een eind aan mijn dienstverband en mocht en kon ik als ‘pre pensionado’ gaan genieten van de (vrije) tijd. En dat doe ik zeker waarbij ik ook als coach / mentor verbonden ben bij De Consularis en Qredits.                                      

De VZI heb ik enkele jaren geleden leren kennen via Henk Imming. Ik heb me toen ingeschreven voor onze nieuwsbrief en daar kwam ik de open functie in het bestuur (penningmeester) tegen. En daarna is het snel gegaan. Wat me als eerste opviel bij de VZI is hoe goed (professioneel) e.e.a. in en rond de verenging is georganiseerd. Ik zal dan ook goed op de penningen passen en hoop in het bestuur een bijdrage te kunnen en mogen leveren aan de verdere ontwikkeling van de VZI.  

In mijn vrije tijd tref je Ada en mij met klussen in- en rond het huis, op de motor of gewoon bij “even niets doen”.