KoepelMT

De Koepel Medische Technologie (KoepelMT) is een overlegplatform voor (beroeps-)verenigingen wiens leden zich bezighouden met veilig en efficiënt gebruik van medische technologie in zorginstellingen. Elk van de beroepsverenigingen erkent dat de effectiviteit van veilige en efficiënte toepassing van medische technologie groter is naarmate wordt samengewerkt met anderen, ieder vanuit zijn eigen specifieke deskundigheid en ervaring.

De KoepelMT wil een schakelpunt zijn waarlangs actuele vraagstukken snel door een brede groep betrokken deskundigen kan worden onderzocht en beoordeeld. In driemaandelijkse vergaderingen kunnen zaken tot besluitvorming worden gebracht.

De KoepelMT communiceert in basis via de kanalen van de individuele verenigingen.

De KoepelMT wil hét aanspreekpunt voor medische technologie zijn voor overheidsinstanties, brancheorganisaties en andere samenwerkingsverbanden. Daartoe werkt de KoepelMT aan verbetering van de externe zichtbaarheid een aan het vormgeven van de samenwerking.

Heb jij een mogelijke ontwikkeling die besproken kan worden binnen de koepel? Neem contact op via secretariaat@vzi.nl

Deelnemers

De KoepelMT bestaat uit de volgende verenigingen:

  • BMTZ (Biomedisch Technologen in de Zorg)
  • NVKF (Nederlandse Vereniging voor Klinisch Fysici)
  • NVKFM (Nederlandse Vereniging voor Klinisch Fysisch Medewerkers)
  • NVKI (Nederlandse Vereniging voor Klinische Informatica)
  • NVvTG (Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde)
  • LNAG (Landelijk Netwerk Assortimentscoördinatoren in de Gezondheidszorg)
  • VDSMH (Vereniging van Deskundigen Steriele Medische Hulpmiddelen)
  • VZI (Vereniging van Ziekenhuis Instrumentatietechnici)
  • WIBAZ (Werkgroep Instrumentatie Beheer Academische Ziekenhuizen)

Praktijkgids Medische Technologie (v2018)

De Praktijkgids is op initiatief van de KoepelMT tot stand gekomen. De aanleiding om deze gids samen te stellen waren de vele vragen uit het werkveld van de KoepelMT: Hoe moeten softwareapplicaties, software gestuurde medische systemen maar ook zelfontwikkelde medische software veilig en betrouwbaar worden geïmplementeerd en toegepast? 

De Praktijkgids is bedoeld voor de professionals die vanuit het technisch perspectief software ontwikkelen, betrokken zijn bij de verwerving en/of een rol hebben in de instandhouding, het gebruik en de afstoting van de medische informatietechnologie.

Praktijkgids (v2018) inzien en downloaden