Praktijkleerweg

Wil je erkend en herkend worden als technicus op het gebied van de medische technologie? Dan is de vakopleiding medisch technicus iets voor jou. Met de praktijkleerweg leer je het vak in de praktijk terwijl je studeert.

De praktijkleerweg leidt tot het behalen van het vakdiploma medisch technicus, dit is een CZO-erkende opleiding. De opleiding is afgestemd op het niveau MBO-4.

Onderaan op deze pagina vind je in de Studiegids Vakopleiding Medisch Technicus de informatie die je moet weten voor de opleiding medisch technicus. Lees hier de praktische zaken die voor jou, als student, van belang zijn. Je komt zodoende meer te weten hoe de praktijkopleiding eruitziet.

Onderaan op deze pagina vind je ook het Handboek Praktijkleerweg Medisch Technicus met aanwijzingen voor je praktijkbegeleider. Het bevat aanwijzingen om te voldoen aan de criteria van CZO voor erkenning van de praktijkleerplaats. Indien je praktijkbegeleider de werkwijze in het Handboek Praktijkleerweg Medisch Technicus volgt wordt aan de CZO-eisen voldaan.

Informatie voor de zorginstelling

Om als zorginstelling de vakopleiding medisch technicus aan te kunnen bieden is een CZO (College Zorg Opleidingen) erkenning nodig voor een praktijkleerplaats.

In het Handboek Praktijkleerweg Medisch Technicus staat beschreven wat u moet doen om een erkenning te krijgen.

Om u te helpen hebben we de formulieren toegevoegd die nodig zijn om de aanvraag bij de CZO in te kunnen dienen. Het betreft formats die door u naar uw eigen huisstijl kan worden aangepast.

De onderstaande formulieren zijn in te zien en voor de volledigheid hebben we voor jou en je praktijkbegeleider de Opleidingseisen van de opleiding tot medisch technicus toegevoegd: